ik wil gewoon een leuke baan

Beste online coaches.

Sinds anderhalf jaar werk ik als logopedist in een vrije vestiging. Dit bekekent dat ik gemiddeld 12 cliënten op een dag zie, elk half uur staat er weer iemand anders voor m'n neus. 75% van de cliënten is leuk, maar die overige 25%!! pfff.. Piekeren en stress!

Ik heb ongeveer 1 keer in de 3 maanden overleg met mijn leidinggevende over cliënten. Ik heb aangegeven dat ik dat te weinig vind, dat ik graag meer overleg momenten wil, maar dat komt niet aan. Er verandert niks. De adviezen die ik in zo'n overleg krijg, zijn ook nog eens niet toerrijkend. Samen met andere punten: ik werk 3 van de 4 dagen zonder collega's, ik werk meer uren dan er worden uitbetaald, 1 dag werk ik in een klaslokaal vol rommel en het salaris is voor HBO niveau om te huilen, levert het me heel veel stress op. Ik slaap slecht, droom over werk, cliënten zitten altijd in mijn hoofd, ik ga met tegenzin naar m'n werk, ik tel de behandelingen en dagen tot het weekend, tot de zomervakantie..

Tot nu toe deed ik altijd maar door. Niet zeuren, proberen het positief te bekijken en de schouders eronder. Tot afgelopen week. Het is op. De tranen blijven stromen, ik zit er doorheen. Zo kan dit niet langer. Ik ga komende donderdag naar de huisarts om te kijken of ik overspannen ben.

Als eerste moet er iets veranderen op mijn werk.. Maar ik vraag me af of deze baan niet te stressvol voor mij is, ook al zou ik wel meer overleg kunnen krijgen. Er zijn nog zoveel meer punten die me tegenstaan. Ik zou graag meer rust willen, minder stress, meer achter de schermen werken, minder cliënten contact. Ik wil met plezier naar mijn werk kunnen gaan ipv er tegenop te zien. Ik denk dat ik als logopediste in hetzelfde schuitje blijf zitten.

Hoe krijg ik helder wat ik wil en kan? Hoe zorg ik ervoor dat ik zonder de juiste opleiding een andere baan krijg? Mijn opleiding is heel specifiek. Ik kan alleen logopedist worden met mijn HBO papiertje. Ik heb ook een MBO diploma, toerisme, maar die wereld is ingestord, dus daar kan en wil ik niks mee. Ik zie allemaal beren op de weg als ik denk aan een andere baan.

Ik hoop dat mijn verhaal helder is en dat ik wat adviezen en tips kan krijgen.

Alvast bedankt

Groetjes Inge

 

Reageren