Het uitzendbureau, de oplossing voor tijdelijke werklozen?

En dan ben je werkloos. Je zit thuis, je weet niet meer wat je moet doen en je buurvrouw kwam al een geranium brengen voor op je balkon. Help! De eerste weken van lekker luieren en verplicht vakantie vieren, na het verliezen van je baan, zijn voorbij. Je hebt gewoon niets te doen. Natuurlijk moet je solliciteren, op zoek naar een geschikte nieuwe baan. Maar, zeker in deze tijden van crisis, heb je op een gegeven moment alle aangeboden banen wel bekeken. Daarnaast, en niet onbelangrijk, zul je wel je eten en je huur moeten betalen. Kortom je moet op zoek naar een tijdelijk baantje.

 

Maar wat ga je dan doen? Naar de uitzendbureaus toe? Een uitzendbureau is een goede plek voor tijdelijke klussen. Bovendien zullen de intercedentes een baan voor jou zoeken, waardoor je tijd over houdt om zelf door te zoeken naar een geschikte vaste baan. Daarnaast zijn er meer voordelen. De banen via een uitzendbureau zijn vaak van korte duur, waardoor je geen lange opzegtermijnen hebt en bij veel bedrijven een kijkje kunt nemen. Ook zijn vrije dagen om te solliciteren vaak gemakkelijk te regelen. Een ander veel genoemd voordeel is dat je loon wekelijks wordt uitbetaald.

 

Klinkt goed, toch zijn er ook heel wat nadelen. Een van de belangrijkste is dat je meestal weinig verdiend voor de meest rottige baantjes. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar als ik mag spreken uit eigen ervaring, is auto’s tellen niet erg inspirerend. Nog een nadeel is dat als je ziek bent, je vaak geen loon uit betaald krijgt, maar hooguit een ziektewetuitkering. Bovendien geldt de korte opzegtermijn niet alleen voor jou, maar ook voor je werkgever. De kans bestaat dat je snel weer op straat zult staan.

 

Moet je dit dan wel doen? Ik denk het wel. Ten eerste natuurlijk voor het geld, ten tweede denk ik dat het belangrijk is in een werkritme te blijven wanneer je solliciteert. Zorg alleen voor een leuke twist in je week. Dus doe je drie dagen een rottig uitzendbureaubaantje, ga dan de vierde dag iets doen wat je echt leuk vindt. Bied je werkzaamheden gratis aan, zodat het voor werkgevers aantrekkelijk is om jou een baan te bieden. Iets doen wat je leuk vindt, werkt inspirerend en zal je motiveren bij je zoektocht naar een betaalde baan. Bovendien weet je maar nooit welke contacten je kunt opdoen bij je vrijwilligerswerk.

 

Reageren